Forside Baggrund Opbygning Billeder Teknik Til Salg

Baggrund

         Hvorfor ?

BaggrundDet kan være svært at finde plads til en modelbane selv om man har 140 M2 ;-)


Der er måske også mange der bor I lejlighed som også deler denne interesse, men som også har svært ved at finde pladsen. Og så er der jo det “politiske”. Det er sikkert ikke alle ægtefæller/kærester der syntes at en stor fast plade er lykke i ens hjem.


Vores store pige flyttede hjemmefra, og derved blev der et værelse på 10M2 I overskud. Min hustru mente dog at dette skulle bruges til syværelse, men efter noget tid og forhandling, kunne hun godt forstå at der også skulle være plads til min lille hobby. Det var faktisk hende der forslog en bane der kunne klappes op. Jeg skød selvfølgelig idéen ned med det samme, men efter noget tid og mange tanker, så var jeg med på idéen. Til historien hører også at værelset er på vores første sal, og dermed med skrå vægge, det tager en del af de 10M2.


Da min hustru læser mange bøger, ville hun selvfølgelig også gerne have en del reoler i dette værelse, og det var faktisk hendes forslag at dele reolerne op, til både bøger og togbane.


Jeg håber at andre kan få glæde af mine erfaringer, og måske og finde plads til denne herlige hobby, hvor vi kan gå i ro og fordybe os i landskabs opbygning, kørsel og teknik.  


Under opbygning har jeg prøvet at skitserer hvordan jeg har bygget reolen/banen op og under billeder er der en serie der gerne skulle vise det samme.


Som yderligere inspiration har jeg fået bogen Modeltog, hvorfra skinne layout m.m. er hentet.